Our Work

Imagine looking through a wall

to what's beyond

Inside the building’s immense glass atrium ESI designed five 8-story LED columns that, when viewed together, create one epic canvas.

Beacon Capital Partners wanted to restore this iconic building to prominence and tasked ESI with reinvigorating it.

The Wells Fargo Center, designed by Philip Johnson in 1983, has always had an iconic presence on the Denver skyline because of its unique shape that resembles an antique cash register. ESI transformed and modernized the entry spaces while respecting the original building design.

The monolithic screens in the atrum display media inspired by the Mile High City’s natural wonders. Looking at the screens is like looking through slats in a fence to the landscape beyond. The custom content modes include:

• Colorado mountainscapes composed of Instagram mosaics
• Floor-to-ceiling waterfalls with spray that blows based on the city’s current wind patterns
• A grove of trees that change with the time of day and season
• A flock of birds that flies for hours and never repeats its flight pattern.
• Colorful ink drops swirling in slow-motion
• An animated representation of current weather, with hourly and four-day forecasts

The vibrant media installation is visible from outside through the glass atrium, breathing new life into the surrounding streetscape and drawing passersby into the experience. The Denver Post called it the city's "biggest piece of public art."

In addition to the LED installation, ESI Design created a more modern, social, and comfortable lobby for the building. New furniture and lighting nod to the Philip Johnson–designed environment while giving the space a more contemporary feel.

Read ESI Design’s press release about Wells Fargo Center.

Experience Design

Concept

Content

Data Visualization

Media

Software

Exhibits

Games

Graphics

Interiors

Sound

Staff Training

Systems

Wayfinding

Activities

Identity

Production

“The transformation of the Wells Fargo Center is outstanding, and we are very happy with the result.”

Cathy Mossman

Senior Vice President
Beacon Capital Partners

3,600 digital birds that never fly the same way

Latest

In The News
Podcast: Michael Schneider, Senior Designer, ESI Design
Sixteen:Nine
In The News
Cash Register Building rejuvenates its legacy
Colorado Real Estate Journal
In The News
Hidden Tourist Attractions That are Instagram-Friendly
Luxury Travel Advisor
In The News
Wired Certified Buildings Pave The Way for Denver’s High Tech Transition
Bisnow
In The News
The Wells Fargo Center Features a Unique Visual Display
Trend Hunter
In The News
86-ft LED Columns Create Digital Fence Slats in Denver Office Lobby
Sixteen:Nine
In The News
Interactive Office Lobby Invites Nature Indoors Through Visualized Data
PSFK
In The News
Tasty Tech Eye Candy of the Week (Sept. 4)
Seeker
In The News
Eight-story digital installation added as part of ESI Design’s renovation of Denver’s Wells Fargo Center
Building Design + Construction
In The News
A Digital Waterfall and a Flock of Flying Birds Revive the Lobby of a Denver Skyscraper
Slate
In The News
Eight-story LED screens provide epic digital art canvas
New Atlas
In The News
Cha-Ching! Sounding Off on the Cash Register Building’s Artful Upgrades
Confluence Denver
In The News
Denver’s ‘Cash Register’ Building Gets an Update with Art Installations
303 Magazine
In The News
Why These Private Buildings In Denver House Art For Everyone To See
Colorado Public Radio
In The News
Is this Denver’s biggest piece of public art?
Denver Post
Press Releases
ESI Design Reimagines Denver’s Wells Fargo Center with Dynamic 8-story Digital Installation in Iconic Building’s Glass Atrium

Related Work

Wells Fargo Center

Denver, CO • 2016

Imagine looking through a wall

to what's beyond

Inside the building’s immense glass atrium ESI designed five 8-story LED columns that, when viewed together, create one epic canvas.

Beacon Capital Partners wanted to restore this iconic building to prominence and tasked ESI with reinvigorating it.

The Wells Fargo Center, designed by Philip Johnson in 1983, has always had an iconic presence on the Denver skyline because of its unique shape that resembles an antique cash register. ESI transformed and modernized the entry spaces while respecting the original building design.

The monolithic screens in the atrum display media inspired by the Mile High City’s natural wonders. Looking at the screens is like looking through slats in a fence to the landscape beyond. The custom content modes include:

• Colorado mountainscapes composed of Instagram mosaics
• Floor-to-ceiling waterfalls with spray that blows based on the city’s current wind patterns
• A grove of trees that change with the time of day and season
• A flock of birds that flies for hours and never repeats its flight pattern.
• Colorful ink drops swirling in slow-motion
• An animated representation of current weather, with hourly and four-day forecasts

The vibrant media installation is visible from outside through the glass atrium, breathing new life into the surrounding streetscape and drawing passersby into the experience. The Denver Post called it the city's "biggest piece of public art."

In addition to the LED installation, ESI Design created a more modern, social, and comfortable lobby for the building. New furniture and lighting nod to the Philip Johnson–designed environment while giving the space a more contemporary feel.

Read ESI Design’s press release about Wells Fargo Center.

“The transformation of the Wells Fargo Center is outstanding, and we are very happy with the result.”

Cathy Mossman

Senior Vice President
Beacon Capital Partners